In Luxor Live te Arnhem hebben we de akoestiek verbeterd. De galmtijd was vrij lang en daardoor de verstaanbaarheid niet goed. Een ander probleem was dat als je op het podium stond je via de balkon achterwand een hinderlijke reflectie hoorde. Een akoestisch paneel tegen de balkon achterwand wat een gunstige invloed op de galmtijd heeft en geluid absorbeert waardoor de hinderlijke reflectie zal worden geabsorbeerd is gewenst. Maar er moet rekening gehouden worden met hoe de achterwand eruit ziet, en er kan iet zomaar een paneel geplaatst worden.
De rand van de achterwand is prachtig beschilderd en dit moet zo blijven. We maken hiervoor een ontwerp. De achterwand wordt in kaart gebracht. En hiervoor ontwerpen we een paneel. We hebben het paneel zo ontworpen, dat het de kunstschilderingen volgt op een afstand van ongeveer 18cm. En als resultaat een paneel van 12 meter breed wat bijna niet opvalt.

schilderingen op de wand

het ontwerp

achterwand voordat het paneel geplaatst is

achterwand met gemonteerd akoestisch paneel

Nieuwe panelen op de zijkanten in de grote zaal, staande absorberende panelen boven op de licht-cirkels. Deze constructie hebben we gekozen om het beschilderde plafond te kunnen blijven zien.

De achterkant van het podium voorzien van akoestisch dempend materiaal met daarvoor een geluid-transparant filmdoek.

Op de zijkanten van het podium absorberende platen achter de gordijnen